Et knust hjerte gør ondt

Et knust hjerte, ulykkelig kærlighed, et brud med din kæreste eller partner gør ondt. Meget ondt. Du føler dig ked af det, har ondt i maven, fortvivlet, panisk, forvirret og slået i gulvet. 

Du prøver at finde ud af hvad der er sket.

Uanset om du selv har ønsket bruddet, føles det som om dit hjerte er knust. 

For dit hjerte og din hjerne føles et brud som en kold tyrker. Kærligheden og det er være forbundet med et andet menneske har været trygt og godt. Nu længes din hjerne og hjerte efter trygheden og det gode og kan ikke vænne sig til, at det er væk. Tabet af din partner og af kærlighedsforholdet kan gøre så ondt, at du ikke tror du kan bære det. 

Du længes så meget, at du forsøger at få ham eller hende tilbage mod al fornuft. Du vil være venner eller du har et håb om at I kan finde sammen igen. Alt for at undgå smerten.

Når vi er midt i en skilsmisse, et brud eller er blevet forladt reagerer vores hjerne som om vi er truet. Vi går i flugt eller kamp hvilket får os til at overreagere, tænke i ekstremer og føle der ikke er nogen udvej. Vi tror ikke på at vi nogensinde igen vil finde kærligheden. 

Vi idealiserer vores ex og glemmer alt det, der var dårligt i forholdet. Eller vi er vrede og sårede og har intet til overs for vores ex. Men under vreden ligger smerten ved tabet. 

Vi gennemgår handlingsforløbet igen og igen. Vi taler med alle omkring os og prøver at forstå, hvad der er sket. 

Vi føler os depressive, fortabte eller over følsomme. En meget kraftig reaktion på et brud kan skyldes, at gamle traumer eller tab fra fortiden bliver reaktiveret. 

Over tid, hvis vi ikke kommer os, kan bruddet føre til stress og angst. Dette er din krops respons på det chok bruddet har været for dig. Du kan opleve symptomer som søvn besvær, bekymringer, tankemylder, hovedpine eller ondt i kroppen.  

I sjældne tilfælde kan kærestesorg føre til et knust hjerte. Dette kaldes ‘broken heart syndrome’. Her svigter hjertets funktion på grund af et akut tab. 

Vejen gennem kærestesorg, ulykkelig kærlighed eller et tab af et forhold er selvomsorg, at finde støtte fra andre, stress reduktions teknikker og psykoterapi. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *