Online terapi og telefon konsultationer

Online terapi er en god mulighed hvis du ønsker at være forsigtig i forhold til Covid-19 smitte, da du kan sidde hjemme og få den hjælp du har brug for. Du behøver ikke risikere at bevæge dig gennem byen eller at være tæt på andre mennesker.

Til online terapi bruger jeg en online platform, der hedder Whereby, som er både sikker, fortrolig og krypteret. Den er nem og brugervenlig. Ingen uvelkomne kan lytte med i samtalen. Vi kan se hinanden via webcam. Som psykolog bruger jeg ikke Skype, da denne ikke betragtes som sikker og fortrolig.

Hvis du ikke har prøvet online terapi eller telefon terapi før, kan du være usikker på, om det vil fungere for dig. De første minutter er de sværeste. Her skal du vænne dig til en ny måde at have kontakt med din psykolog på. Men efter nogle minutter vil du sikkert opleve, at det føles naturligt.

Kontakten mellem mig som psykolog og dig som klient vil stadig være der, selvom vi ikke mødes fysisk. Som psykolog anvender jeg de fleste af de samme teknikker og metoder, som bruges i ‘face to face’ konsultationer.

De fleste som har prøvet online terapi er meget glade for den mulighed. I disse tider, hvor vi skal passe på ikke at smitte hinanden, er det et rigtigt godt alternativ til at mødes fysisk.

Forskellen på en online terapi time og ‘face to face’ er, at du online måske kan føle, at du bedre kan slappe af og kontakten mellem mig som psykolog og dig som klient kan være mere uformel.

Online terapi eller telefon terapi bruges typisk hvis klienter bor i en anden del af landet eller i udlandet.

Online terapi er en anerkendt behandlingsform.