Pernille Ianev, Cand. Psych. f. 1967

  • Somatic experiencing practitioner, 2008, Traumeheling, Danmark,
  • Autoriseret af Psykolognævnet, 2006
  • Cand. Psych. Københavns Universitet, 2004
  • MA psykologi, Lesley University, Boston, USA, 2001, www.lesley.edu
  • Eksamineret hypnoseterapeut/psykoterapeut, Alchemical Hypnotherapy Institute/American Council of Hypnotist Examiners, USA, 1995
  • Krops- og psykoterapeut, Multiversity, Pune, Indien, 1992

Siden 1992 har jeg arbejdet fuld tid som psykoterapeut og psykolog med praksis i Indien, Colorado (USA) og København. Individuel psykoterapi har været størstedelen af min praksis, men supervision og undervisning har også været en del af mit arbejde gennem årene.

Efterhånden har jeg opbygget og udviklet min egen måde at arbejde med klienter på i psykoterapien. I psykoterapien trækker jeg på min erfaring fra klientarbejde, mine uddannelser og min egen erfaring.

Selvudvikling er for mig en vigtig del af mit liv både professionelt og personligt. Gennem mit arbejde har jeg lært meget af mine klienter om hvordan jeg arbejder med mennesker på en omsorgsfuld og nærværende måde. Gennem min egen erfaring med psykologi, psykoterapi, mindfulness og selvudvikling har jeg lært, at vi mennesker har meget til fælles. Mange af vores problemer kender alle mennesker til. Nogle er ramt hårdere og andre ikke så hårdt. Vi kan alle vælge at udvikle os, få bedre livskvalitet og blive mere bevidste som mennesker.

Min egen udvikling personligt og professionelt gør mig til en bedre psykolog og psykoterapeut, fordi jeg selv har gået hen ad den vej, hvor jeg guider dig. Derfor deltager jeg løbende i supervision, kurser, egen terapi og uddannelser, for hele tiden at blive skarpere og mere bevidst i mit arbejde. Jeg bringer til psykoterapien med mine klienter både min viden og erfaring, teori og praksis.

Denne interesse for selvudvikling og mindfulness har jeg dyrket siden 1988 og jeg har deltaget sammenlagt i tusindvis af timer indenfor selvudvikling og mindfulness. De teknikker og metoder jeg har erfaring med ligger indenfor gestalt terapi, psykodrama, enneagrammet, traume heling, essens terapi, familie opstilling, humanistisk terapi, åndedræts terapi, primal terapi og familie terapi. Jeg har fundet inspiration hos: Susan Hart, Marianne Bentzen, Tove Mejdahl, Niels Thorning, David Deida, Art Reade, Tara Brach, Larry Heller, Peter Levine, Faisal Muqaddam, A.H. Almaas, Chogiam Trungpa Rimpoche, Carl Rogers, Irvin Yalom, Eckhart Tolle og Lakha Lama.

Til dato, vil jeg tro, at jeg har over 20.000 klientkontakt timer og 1000 supervisionstimer bag mig. Som medlem af Dansk Psykoterapeut Forening opfylder jeg kravene til efteruddannelse for psykoterapeuter, som er på mindst 700 timers godkendt uddannelse indenfor psykoterapi. I tillæg til dette skal psykoterapeuten have en grunduddannelse, som i mit tilfælde er som psykolog, uddannet i både Danmark og USA.

Jeg har i perioder af mit liv fordybet med intensivt i selvudvikling, psykoterapi og mindfulness på fuld tid. Jeg har praktiseret meditation og mindfulness siden 1990. Dette giver mig en rummelighed og dybde, som jeg tager med mig i mit liv og i mit arbejde.

Min indre rejse og selvudvikling har bragt mig i kontakt med mennesker, fra andre kulturer og jeg har boet i Irland, USA og Indien.

I USA havde jeg egen praksis som psykoterapeut og uddannede mig samtidig til psykolog på Lesley University. Uddannelsen lagde meget vægt på, at du som psykolog er i stand til at reflektere over og arbejde på dine egne problemstillinger. Den teoretiske ramme for psykolog uddannelsen på Lesley University er humanistisk og multikulturel. Her er klienten er i centrum og psykologen er ikke ekspert eller hævet over klienten. Psykologen viser respekt for klienten som menneske uanset hvad.

Efter mange år i udlandet flyttede jeg i 2002 flyttede jeg tilbage til København, hvor jeg er vokset op. Jeg har været glad for igen at være i en kultur jeg kender og kunne være i tættere kontakt med venner og familie.

Min andet hjemland er Bulgarien, hvor min far kommer fra og det meste af min bulgarske familie bor der. De mange år i udlandet har lært mig meget om mig selv og andre mennesker. Hvordan kultur og psyke påvirker os gennem vores liv på godt og ondt.

Udover min egen praksis som psykolog og psykoterapeut, har jeg arbejdet med flygtninge og torturoverlevere på RCT og Røde Kors i København. Jeg har undervist på Hypnoseskolen og Københavns Universitet, samt fra 2007-2012 undervist i Oslo. Her startede Institut for integreret hypnoterapi. Og underviste indenfor psykologi og psykoterapi. Jeg synes det er spændende og berigende at kunne dele min viden og erfaring med andre psykoterapeuter.

Siden 2012 har jeg været elev i Diamond Approach, som er en skole udviklet A.H. Almaas. Vi lærer om dybde psykologi, mindfulness, personlighedspsykologi og essens. Vi deltager i kurser og uddannelse forløbende. Diamond Approach hjælper mig i mit arbejde og i mit liv. Jeg lærer mere om mig selv og andre mennesker. Jeg lærer at være mere i nuet og til stede i hverdagen.

Se mere på http://www.ahalmaas.com

I min fritid har jeg altid være fysisk aktiv og har dyrket karate og ridning. For tiden er jeg glad for karate, hot yoga og dans, da dette giver god balance i krop og sind. I mange år har jeg været deltager i en kvindegruppe, hvor vi alle var gruppe ledere på skift. Dette har givet en del personlig og professionel erfaring omkring det at være kvinde i verden.

Fra 2001-2013 har jeg været deltager gruppeleder på en international process, der hedder Path of Love. Path of Love er en intens og dyb gruppeproces, der minder om psykoterapi. Du kommer i kontakt med dit sande jeg, lærer at være mere autentisk og leve i overensstemmelse med dig selv.

Læs mere på www.pathoflove.net

En del af mit arbejde siden 2013 har været som leder og medejer af klinikken Mitra på Frederiksberg, hvor mit kontor er. Sammen med min kollega Espen Andli har vi et klinik fællesskab med 13-15 psykologer, psykoterapeuter og undervisere. Dette sted skaber rammen om min praksis og giver daglig inspiration til mit arbejde med klienter i psykoterapi.

Jeg modtager supervision fra psykolog Tove Mejdahl og psykolog og Ridhwan lærer Laya Stierman fra Holland. Desuden deltager jeg månedligt i en kollegial supervisonsgruppe.