Karrierevejledning og karrieretest

Står du overfor en fyring, afsluttet uddannelse, utilfredshed med dit nuværende job eller vender du tilbage til arbejdsmarkedet efter en pause.

At vælge den rigtige karriere kan være svært i en kompleks verden, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. I mange tilfælde betyder det, at vi ikke bevidst vælger vores karriere, men i stedet lader tilfældigheder eller andre mennesker bestemme, hvilken vej, vi bevæger os i vores arbejdsliv.
At kunne vælge den rigtige karriere afhænger af, om du har undersøgt dine værdier, din personlighedstype, dine evner og interesser.

At finde frem til den rette karriere, kan hjælpe dig til at finde retning i dit liv samt muligheden for større tilfredshed. Hvis du er utilfreds med dit karrierevalg, kan det føre til stress og meningsløshed.

Alle mennesker har naturlige styrker og svagheder og har ting de naturligt interesserer sig for.

Hvis du ikke har et arbejde som matcher dine interesser og evner, vil du føle dig utilfreds og utilstrækkelig.

I karrierevejledningen vil du blive testet i forhold til dine interesser og evner og du vil få en ’kode’, der beskriver fordelingen af dine interesseområder og giver forslag til jobs og uddannelser, som passer til dig.

Interesseområderne for karriere deles op i: realistisk, kreativ, undersøgende, social, konventionel og iværksætter.

Det kan også være nødvendigt at arbejde på selvværd og selvtillid, da dette kan spille ind i forhold til dine muligheder både for at finde den rette karriere og for at finde job tilfredshed.

Anbefalet litteratur:

What Color Is Your Parachute? 2012: A Practical Manual for Job-Hunters and Career-Changers. Richard Nelson Bolles, 2011

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *