Er du særlig sensitiv?

Hvis du er særlig sensitiv kender du sikkert til disse reaktioner:

• Du føler dig meget overvældet af indtryk udefra

• Du er genert

• Du tager ting meget nært

• Du har empati for andre

Hvis du er særlig sensitiv har du et særligt følsomt sanse- og nervesystem. Derfor er du særlig følsom overfor følelser, energi og indtryk udefra, lyde, lys, andre mennesker og stress. På grund af dette kan du ofte føle dig overvældet og ude af stand til at handle. Det kan virke som om du er den eneste, som mærker disse ting.

Man mener at 15-20 % af den danske befolkning er særligt sensitive.

Du påvirkes dybt og intenst af ting i dit liv. Du mærker andre menneskers følelser og har stor empati for dem. Du har tendens til at ’miste’ dig selv. Du er meget intuitiv. Du observerer og fornemmer mange subtile ting i dine omgivelser. Du bliver nemt overstimuleret af for mange indtryk og informationer udefra. Dette kan få dig til at føle dig ’anderledes’ end andre. Andre opfatter dig som tilbageholdende eller genert. Du er meget ansvarsfuld, men har brug for at arbejde roligt og uden for meget pres. Du nyder kunst, skønhed og æstetik. Du holder af at skabe skønhed og kunstneriske omgivelser og kan få det fysisk og psykisk dårligt, hvis noget føles grimt eller uharmonisk. Din indre liv er en inspirationskilde og du har et rigt indre fantasiliv og det spirituelle betyder meget for dig. Den virkelige verden kan virke udfordrende og skræmmende. Du ofte har brug for at være alene for at lade op, uden stimuli udefra.

Det er en gave og en udfordring at være særlig sensitiv og du kan have brug for støtte i form af terapi eller psykoterapi, så du kan lære at navigere i din hverdag og forstå dine følelser. Jo mere i balance du er, jo bedre trives du som særlig sensitiv.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *